Jerney Kate | Nieuws

| NIEUWS
| AGENDAJerney_Kate___Agenda.html
| BIOJerney_Kate___Bio.html
| MUZIEKJerney_Kate___Muziek.html
| FOTO’SJerney_Kate___Fotos/Jerney_Kate___Fotos.html
| GASTENBOEKJerney_Kate___Gastenboek.html
| CONTACT |Jerney_Kate___Contact.html

Jerney

Kate

| ZANGLESJerney_Kate___Zangles.html
| INSPIRED BY EVAJerney_Kate___Inspired_by_Eva.html
|VIDEOJerney_Kate___video.html
 

NIEUWS

AGENDA

Eindelijk weer lekker met mijn eigen band...

Woensdag 24 juli 2013


22 en 23 juni stond ik eindelijk weer eens lekker op het podium met mijn eigen band. Het was inmiddels precies een jaar geleden dat we gespeeld hadden. In dat jaar had ik het simpelweg veel te druk met andere projecten zoals ‘Peer Gynt” en ‘ Wow –the show’. Sinds laatstgenoemde show was afgelopen had ik geen nieuwe projecten meer in het verschiet en dus lekker de tijd om weer met mijn eigen muziek aan de slag te gaan.


Gek genoeg kwamen er op dat moment Lees meer...

Zangeres - singer songwriter

Inspired by Eva

Maandag 20 januari


Het nieuwe jaar is goed begonnen! Vorige week zaterdag waren we ‘s ochtends te gast bij radio Noord- Holland en stonden we ‘s avonds met de voorstelling weer in theater het Pakhuis in Hoorn. Het was weer een mooie avond en een gevulde zaal vol geweldig publiek! Maar het is nog niet voorbij! Aankomende zondag spelen we de voorstelling @ Windkracht 13 in Den Helder, volgende week staan we in het dorpstheater van Wormer en op 13 maart in het Polanentheater in Amsterdam. En more to come hopelijk!


Zin in! Groetjes Jerney

Ut ken net... NHD Sessie - 14 september @ P3 Purmerend

vrijdag 31 oktober 2014


Ut ken net... Nog voor de zomer werd ik gevraagd door de organisatie van de NHD Sessies om op 14 september te komen spelen in de P3 Purmerend. Een evenement waar een groot deel van de acts zouden spelen die eerder dit jaar in de rubriek 'jamsessie' hadden gestaan van het NH Dagblad. 

Ik dacht meteen JA! Maar daarna eeehhhm HOE? Ik zou van 23 augustus t/m 22 september in de UK zitten ivm de start van de 'Dreaming of Kate' tour. Maar toen ik de agenda bekeek zag ik dat we een optreden zouden hebben op de 12e en vervolgens weer op de 17e! Ik kon dus mooi Lees meer...

Oud nieuws


Vrijdag 25 oktober 2013 | La Cantante goes jazz & Bigband

Zoals sommige van jullie misschien wel weten ben ik naast zangeres ook zangdocente en de eigenaar van mijn eigen zangschool 'La Cantante', waar samen met mijn collega's Tarah en Timna met veel plezier zangles geef in Koog a/d Zaan, Hoorn en Edam. Maar naast het lesgeven neem ik de studenten ook graag mee het podium op! Zoals op 3 november wanneer ik samen met Big Band 'The Notorious Monks' een voorstelling geef in het Pakhuis theater in Hoorn. Timna en ik zullen samen met onze leerlingen een spetterend concert geven waarbij we begeleid worden door de bigband.


Kaarten kun je reserveren via het theater www.pakhuishoorn.nl


Vrijdag 27 september 2013 | Nog een week te gaan...


Nog een week te gaan en dan sta ik samen met mijn band in het Pakhuis theater in Hoorn met ‘Inspired by Eva’. Het idee waar ik al jaren mee rondloop krijgt nu eindelijk gestalte. Klik hier om meer te lezen over de voorstelling.


6 augustus 2016 | 4 okt. ‘Insprired by Eva’ in het Pakhuis theater in Hoorn


Sinds vandaag kun je kaarten reserveren voor mijn voorstelling ‘Inspired by Eva’ waarmee ik op 4 oktober in het Pakhuis theater van Hoorn sta. Meer info vind je op www.pakhuishoorn.nl


24 juli 2013 | Eindelijk weer lekker met mijn eigen band...


22 en 23 juni stond ik eindelijk weer eens lekker op het podium met mijn eigen band. Het was inmiddels precies een jaar geleden dat we gespeeld hadden. In dat jaar had ik het simpelweg veel te druk met Lees meer...


14 juni 2013 | Een hoogte en dieptepunt in 1 week...


Het is een gek hoor, als je je naam noemt bij de artiesteningang van Carré en de conciërge zegt dat je mag doorlopen naar de ‘Toon Hermans’ kleedkamer! Lees meer...


12 maart 2013 | Wow - The Show UK Tour


Het zit er helaas alweer op... maar wat heb ik genoten van de afgelopen weken. Ik mocht als achtergrondzangeres mee op de UK tour van ‘Wow - A celebration of the Music & Artistry of Kate Bush’. Lees meer...


6 juni 2010 | Linda Smeets - Proudly presenting myself


Een berichtje van Linda Smeets. Vorig jaar heb ik de koortjes van haar EP “Proudly presenting myself” ingezongen en sindsdien is ze goed bezig met de promotie daarvan. Lees meer...

Inspired by Eva - 13 maart @ Polanentheater

vrijdag 21 februari


De voorstellingen in den Helder en Wormer waren heerlijk om te doen! En ik ben ook heel dankbaar voor de volle zalen. Het dorpstheater (foto) was zelfs tot de laatste stoel uitverkocht!!! Geweldig!


Op dit moment hebben we er nog eentje te gaan; donderdag 13 maart in het Polanentheater in Amsterdam. Check de agenda voor de details.

Hopelijk zie ik je daar! 


Jerney

Wisseloord vs Walibi

zaterdag 21 februari 2015


Op donderdag 29 januari was ik samen met Lex en Johan Bakker te gast in het middag-programma 'De Nieuws BV' op radio 1 ter promotie van de Eva Cassidy fanclubdag. Een klein stukje interview en we mochten 'what a wonderful world' live op de radio spelen. Hartstikke spannend natuurlijk maar erg leuk. Ook leuk om weer eens in het NOS gebouw te zijn. 'Het lijkt mij erg leuk om hier te werken' zeiden Lex en ik nog tegen elkaar bij het zien van de vrolijke bedrijvigheid in het hele gebouw. Onze gastheer liet zelfs nog even de studio zien waar vlak daarvoor het nieuws was opgenomen. We werden goed verzorgd en erg vriendelijk en enthousiast Lees meer...

Eerste Eva Cassidy Fanclubdag

Maandag 2 februari 2015


Een aantal maanden geleden kreeg ik een heel verrassend mailtje van Johan Bakker, de auteur van het boek 'Behind the rainbow' , biografie van Eva Cassidy. Hij was mij via facebook op het spoor gekomen, had wat youtube filmpjes bekeken en was heel enthousiast over de band en mijn gejodel. We spraken af, dronken koffie en maakte plannen om onze krachten te bundelen. Hoe dat verder vorm gaat krijgen weten we nog niet, maar er is een start! Maandag 2 februari organiseren we namelijk de eerste Nederlandse Eva Cassidy fanclubdag in de Vorstin in Hilversum! De band en ik zullen op deze avond een optreden verzorgen.. Lees meer...

4 Februari 2e officiële Eva Cassidy Fanclubavond in Zoetermeer

Zondag 24 februari 2016


Vorig jaar werden we door de Eva Cassidy fanclub uitgenodigd om te komen spelen op de eerste Eva Cassidy fanclub-bijeenkomst in de Vorstin in Hilversum. Dat was een mooie avond!

We zijn daarom ook heel blij dat we dit jaar wederom zijn uitgenodigd! De 2e Eva Cassidy fanclub-avond gaat plaatsvinden op donderdag 4 februari in het Stadstheater van Zoetermeer. Meer informatie en kaarten zijn te verkrijgen via:

https://stadstheater.nl/cgi-bin/zoetermeer.cgi?menu=20&spdt=45697


Hopelijk tot dan!

Extra voorstelling ‘Simply Eva’ in het Torpedo theater


Vrijdag 31 maart was de try out van ‘Simply Eva’ in het Torpedo theater in Amsterdam. Had je daar bij willen zijn maar is dat niet gelukt? Dan heb ik goed nieuws! Vrijdagavond 16 juni doen we de voorstelling nog een keer. De muziek van Eva Cassidy in het kleinste en meest schattige theatertje in Amsterdam. Wij gaan ons best doen om Eva’s muziek zo mooi mogelijk te brengen en er net zo’n mooie intieme avond van te maken als in maart.

Klik hier om naar de website van het Torpedotheater te gaan en kaarten te reserveren.

Hopelijk tot dan!

Simply Eva

Donderdag 23 februari 2017


Ooit wel eens in het Torpedo theater in Amsterdam geweest? Ik kwam er toevallig een tijdje terug en was helemaal weg van het minitheater in hartje Amsterdam. Ik raakte in gesprek met de programmeur en vertelde over het Eva Cassidy programma wat ik heb gedaan. Hij was enthousiast en vroeg of ik niet een avond in het Theater wilde vullen.

Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. De ‘oude’ voorstelling met band kunnen we niet doen want er passen maar iets van 3 mensen op het podium. En zo ontstond er een nieuw idee. Simply Eva:


In Simply Eva gaan Johan Bakker en Jerney Kate op zoek naar het hart en de ziel van Eva Cassidy (1963 – 1996). Deze Amerikaanse zangeres werd pas bekend na haar vroege dood als gevolg van uitgezaaide huidkanker. Cassidy’s postuum uitgebrachte album Songbird werd in 2000 een wereldwijd succes. Hoe kon het dat deze veelzijdige zangeres tijdens haar leven zo onbekend bleef? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk? Cassidy-biograaf Johan Bakker, zangeres Jerney Kate en gitarist Lex Horst brengen met verhalen, liedjes en muzikale voorbeelden een boeiend eerbetoon aan deze in veel opzichten unieke zangeres. 

Een voorstelling met verhalen van Johan en muziek van Lex en mij. De voorstelling zal geheel akoestisch zijn. Er passen maar een beperkt aantal mensen in het theater dus versterking is simpelweg niet nodig. Volgens mij wordt het een bijzondere avond. Het concert zal plaats vinden op vrijdag avond 31 maart.

Reserveren kan via : http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/agenda/2017/03/31/simpy-eva

Hopelijk tot dan!

‘Simply Eva’ in het Pakhuis Theater in Hoorn

voorstelling op 7 oktober 2017


Voor de zomer mochten we onze voorstelling al 2x brengen in het mooie Torpedo theater in Amsterdam. Dat waren twee prachtige avonden. Wij zijn dan ook zeer blij dat we de voorstelling op 7 oktober nogmaals mogen doen in het Pakhuis theater in Hoorn. Ben je erbij? Kaarten voor de voorstelling kun je hier reserveren.


Tot dan!


Johan, Lex en Jerney

‘Simply Eva’ in het Mosterdzaadje in Santpoord-Noord op 19 oktober 2018


Het verhaal rondom de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy is bijzonder. Hoe kon het dat deze veelzijdige zangeres tijdens haar leven zo onbekend bleef? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk?


In onze voortelling ‘Simply Eva’ ga ik samen met gitarist Lex en  Eva Cassidy biograaf Johan Bakker op zoek naar het hart en de ziel van Eva Cassidy (1963-1996). Een avond vol verhalen over en muziek van Eva.


19 oktober 2018 mogen we onze voorstelling spelen in het mooie Mosterdzaadje in Santpoort Noord.


Ben je erbij? Kaarten voor de voorstelling kun je reserveren op www.mosterdzaadje.nl


Hopelijk tot dan!


Johan, Lex en Jerney